28 de jul. 2008

Nintendo ja no m'estima

Aquests dies he estat seguint les notícies que ens arriben de l'E3. Bastant soporífer tot plegat, fa molt de temps que internet ha envaït qualsevol mena d'intimitat només per professionals de la fira, i només la notícia de "Final Fantasy XIII" per 360 ha estat una veritable sorpresa.



Però si l'expo resulta avorrida, la conferència de Nintendo ha resultat decebedora. No han presentat res que pugui atraure aquells que formem part dels jugadors de tota la vida. Recordo aquells moments de guerra entre la Super i la Megadrive, el "Golden Eye" de la N64, els Zelda, el "Mario 64", els "Rogue Squadron" de Gamecube o els "Viewtiful Joe" i "Resident Evil", que van sortir primer per la consola de Nintendo.

Ara tot és pel públic casual, absolutament tot. Hi ha jocs de rol que surten per DS que estan força bé però ningú no els promociona com cal, tots els recursos publicitaris per "Brain training" o "Aprende a cocinar".

En canvi, de Wii ja ni podem dir això, l'últim joc que em va despertar curiositat va ser "Metroid 3", ara hi ha una sequera important de títols "hardcore" que em fa sospitar que Nintendo ja no m'estima, que no l'interessem els jugadors més profunds, que ara tot ho genera el negoci del moviment.

I compte, que m'encanta que truqui en directe gent a la ràdio i digui que posen el Wii Tennis o el Wiifit, o la dona que va trucar diumenge passat dient que té una edat cerebral de 34 anys (coi, em guanya). Jo el que reivindico des d'aquestes línies és que els "hardcore", els jugadors de tota la vida, volem també producte exclusiu.

6 comentaris:

ReikaX ha dit...

No se que entenem per jocs hardcore, suposo que per a cadascú és diferent. Pero en referencia a aquest comentari voldria reflexionar sobre dos temes:
1 - Crec que nintendo no ha oblidat al jugador hardcore i s'ha guardat a la màniga alguns dels jocs en els que estan treballant i no han presentat a l'E3
2 - El catàleg actual de la wii te 119 jocs. Potser aquests jocs no son hardcore (potser no, pero segur que n'hi ha força...):
* Tom Clancy's Splinter Cell
* Zelda
* The House of the Dead
* Super Smash Bros
* Star Wars
* Alone in the Dark
* Call of Duty 3
* Bully
* Dragon Ball
* Dragon Quest
* Far Cry
* Fire emblem
* Lara Croft
* Lego: Star wars e Indiana Jones
* Medal of honor
* Metroid
* Need for speed
* No more heroes
* Prince of persia
* Pro 2008
* Reed steel
* Resident Evil

I hem fa reflexionar i pensar que si no tingues la XBOX360.... nomes potser, tindria a la meva estanteria molts més d'aquests títols de wii.
Tot hi que com dic, no tots entenem el mateix per a joc hardcore.

Gustavo Benéitez ha dit...

Rakel, quan dic hardcore em refereixo a jocs com "Mass effect", "Bioshock", "Grid", "NBA 2K8", "Gran Turismo", "PGR 4"... em transmeten altra cosa. De fet, de la llista aquesta que poses gairebé tots d'una manera o altre ja hi eren a Gamecube, tret del "red steel".

Quan era petit i anava als recreatius em meravellava veient els paios amb cigarreta, got de cubata i cinc duros passant-se el videojoc d'una màquina com "Double Dragon", "Castlevania" o "Spy Hunter".

Suposo que aquest perfil no té espai en una màquina com la wii, i és de lo que em queixo, Nintendo ja no pensa en ells.

Anònim ha dit...

Estic força d'acord amb en Gustavo, de fet, la Nintendo Wii ha sigut la primera consola de la generació actual que m'he venut. Prefereixo desitnar hores a les altres dues màquines perquè fins ara, per a mi, hi ha molt poca cosa bona per a Wii i els jugadors experts. A més menys els de Nintendo, quasi tots hi són per a les altres plataformes i com que en molts casos no aprofiten el WiiMote amb condicions, prefereixo gaudir del joc en línia i els gràfics espectaculars de les altres dues.

l'Iwata ha confirmat en una entrevista que per ells l'E3 ha canviat molt i ara l'enfoquen molt diferent. Sobretot per ensenyar temes per a la gent casual. El què no entenc és que si ara els que hi podem anar som premsa especialitzada, haurien d'ensenyar de tot.

Potser es guarden alguna cosa per Leipzig?

No ho sé, però sembla que les Third s'estan posant les piles, només cal veure Mad World.

PD: Nosaltres estarem a Leipzig.

Generació Digital ha dit...

quan el Roger diu que hi seran, es refereix a vadejocs. ;-)

Gustavo Benéitez ha dit...

Ja ens fareu cinc cèntims.
Lo més probable és que l'E3 acabi tancant-se, totes les grans ja s'han queixat. A veure què passa amb Leipzig.

Anònim ha dit...

Home, Leipzig està enfocada tant als professionals com a la gent del carrer. Entre setmana és per als professionals com vosaltres o nosaltres i el cap de setmana s'obren les zones d'accés a la gent.

Està més ben enfocada. No crec que se'n vagi a norris. Com a molt canviaran de població. Es deia que segurament l'any vinent serà a Colonia.