21 d’ag. 2008

Wipeout HD

Recordeu un dels videojocs amb música més moguda de la passada generació? Wipeout, el rei de la velocitat futurista, va néixer a la consola Playstation programat per Psygnosis, companyia que va comprar Sony i que no va impedir que es fes una conversió per la Sega Saturn.


El primer joc basat en Wipeout comptava amb una banda sonora d'escàndol; gràcies a Sony Music recopilava temes molt ballables de gent com Prodigy, Orbital, Apollo 440... Va ser la única cosa que van haver de retallar quan van convertir aquell Wipeout 2097 per la Saturn quan la consola ja estava mig morta.

El seu èxit va ser tan gran que van editar una segona part i va ser un dels títols més esperats per la llavors nou nascuda Playstation 2.El resultat de la saga per la nova consola de Sony però no va ser tan espectacular, tot i que jo el tinc a casa i més d'una viciada m'he fet.


Va acabar amb unes ventes massa discretes, llavors es va reciclar en la portàtil PSP (amb dues entregues, Wipeout Pure i Fusion) i es va anunciar que continuaria en Playstation 3 com a producte descarregable (PS Network), amb les mateixes pistes que per la portàtil però amb nous efectes gràfics, com era d'esperar.

El temps ha passat, el que havia de servir per mostrar les capacitats gràfiques de la PS3 no acabava d'arribar, tothom començava a pensar que Sony se'n desfeia i al final es va fer públic que el joc provocava atacs d'epilèpsia, com els Pokémon de Nintendo. Sembla que un cop arreglats els incidents sortirà ben aviat en la botiga online de Sony, de moment teniu un anticip força interessant en el web del joc.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

anticip???
Ehem...

Avançada, bestreta, anticipació, avenç !!!!

Ets un professional periodista. Fins i tot a mi que no sóc pas primmirat m'ha fet lleig aquest barbarisme.

Albert Murillo ha dit...

Anònim no és un professional periodista en Gustavo és un professional programador informàtic.
Però, de ben segur, que a partir d'ara utilitzarà "bestreta"
;-)

Anònim ha dit...

Murillo. És que jo tampoc sabia les paraules correctes. Però anticip em sonava fatal. Gràcies a en Gustavo ara sí les sé. hehehehe

Gustavo Benéitez ha dit...

Vaja, ara veig lo que ha passat, és veritat, al grec.cat no surt anticip, el que passa és que jo sempre faig servir Firefox amb el plugin de diccionari en català i me n'he refiat perquè no em marcava cap errada. Em sembla que quan no sap que fer no marca res, no és gens fiable!

Gustavo Benéitez ha dit...

"no sap què fer"

Avui estic espès!!!