26 d’ag. 2008

XII o IV?

Dos dels clàssics més importants dels jocs de lluita, dos tipus de filosofia enfrontats i alhora contemporanis arribaran a finals d'any amb nou videojoc. Un és Street Fighter, que amb la versió "IV" volen fer un gir tècnic espectacular i retrobar-se amb la subsaga "EX", no massa agraciada en l'aspecte comercial però amb cosetes interessants.


L'altre és King of Fighters XII, el que se suposa posa fi a l'actual història. Envoltat de silenci -o oblit- mediàtic, amb una bona renovació tècnica, tan en la placa arcade -Taito Type X2 vers Atomiswave- com en totes les animacions, però fidel a les dues dimensions, les de tota la vida, les que van donar vida a les estrelles de Capcom i SNK.


El moviment de Capcom és el demanat per molts usuaris, que volen es faci un joc amb tot el desplegament que ofereixen les consoles. La resposta de SNK és el somni de molts de nosaltres, per fi es tornen a dibuixar els personatges, aquest moviment l'haguessin hagut de fer fa temps -recordeu els Guilty Gear de Dreamcast?-

I vosaltres, amants del gènere, amb quina opció us quedeu?

1 comentari:

Albert Garcia ha dit...

De moment, jo només he pogut jugar a l'Street Fighter IV, i haig de dir que em va deixar un bon sabor de boca.
No és cap revolució, i no aporta absolutament RES al que ja vàrem veure fa 15 anys amb el gran Street Fighter II.
De totes maneres, és una fórmula que funciona i si t'agrada l'original amb aquest és per tornar-se boig de diversió. És una posada al dia d'un clàssic, un "remake" amb alguns extres. Jo defenso aquesta mena d'actualitzacions.