11 de set. 2008

The OneUps!

Avui finalment m'ha arribat un paquet que feia dies que esperava amb gran impaciència! Ja tinc els dos CDs de The OneUps! Al Generació Digital estem musicals!



The OneUps és un grup de jazz fundat l'any 2002 a la petita ciutat de Fayeteville, a Arkansas (Estats Units). La seva especialitat són les versions de videojocs i per això el seu repertori està completament format per arranjaments propis fets a partir d'algunes de les melodies més emblemàtiques de l'oci electrònic. Així, en un dels seus concerts habituals al restaurant Teatro Scarpino de la mateixa ciutat s'hi poden arribar a sentir les cançons de jocs molt populars com Super Mario, Sonic o Castlevania i d'altres de títols no tant recordats com ToeJam & Earl, Maniac Mansion, Paperboy o Eartworm Jim. En tots els casos sempre amb un qualitat musical excel·lent, amb temes que prenen la melodia principal per després manipular-la i jugar amb ella sense deixar que es perdi la seva essència.



El productor musical Dale North i el baixista Mustin són els fundadors d'aquest grup, que també compta amb Anthony Lofton al saxo i els teclats, Tim Yarbrough a la guitarra solista, Greg Kennedy amb el violí, William Reyes amb la rítmica i Jared Dunn a la bateria. Tot just a començaments d'aquest mes de setembre s'acaba de publicar el seu segon álbum d'estudi. Un The OneUps Volume 2 que arriba amb dos discos i 26 cançons en la línia del primer treball publicat l'any 2005. D'aquest segon disc, destaquen molts temes com per exemple el de Vega, el cèlebre representant espanyol del clàssic Street Fighter II, el ritme alegre del mític Green Hill Zone (el primer nivell del joc Sonic), o els temes dedicats a Chrono Trigger o Megaman, entre molts d'altres.



Us recomano que us passeu pel seu MySpace i sentiu les cançons que regularment hi van penjant. Si us agrada la música de videojocs i esteu tocats per la nostàlgia de ben segur que acabareu fent una bona inversió comprant algun dels seus discos. Personalment, crec que dins el terreny musical aquest grup es menja literalment qualsevol tema dels omnipresents concerts del Video Games Live (dels quals vaig donar les meves impressions en un article anterior). La raó és ben senzilla, The OneUps no fa un calc mil·limétric de les cançons de videojocs, sinó que revisiona i amplia la dimensió musical de les cançons de videjocs amb nous ritmes, tonalitats i un renovat esperit. Com ha de ser! Salut i alegria en la diada de Catalunya!

1 comentari:

TimeDevouncer ha dit...

Ostres! no els coneixia. Moltes gracies per l'entrada, intentaré fer-me amb algun disc seu per veure que tal.

Saluts