14 d’oct. 2007

Microsoft passes away?

Hi ha un fort rumor sobre els possibles moviments de Microsoft en els propers mesos.
Peter Moore va ser CEO de SEGA of America durant l'etapa post Saturn substituint Kalinske. La Dreamcast allà va ser un èxit però SEGA tenia grans dificultats econòmiques i no va aguantar l'embranzida de Sony. Quan es va anunciar la seva fi com a fabricant de hardware Moore va fitxar per Microsoft per tal d'impulsar la Xbox.


És el màxim responsable d'aquesta i de la 360, i fa uns mesos va deixar el seu càrrec i se'n va anar a Electronic Arts, segons ell per motius familiars.

D'altra banda, Microsoft ha finalitzat el seu contracte amb Bungie i amb Bizarre, responsables de Halo i Project Gotham Racing respectivament. Bungie va començar programant Halo per Mac però va ser Microsoft qui va finançar el seu projecte i en van comprar els drets de la saga. Bizarre va programar el fantàstic Metropolis Street Racing per Dreamcast i Microsoft també es va fer amb els drets.

Ara Microsoft deixa la porta oberta a les dues desenvolupadores que han fet les franquícies que més diners els hi ha reportat. Això juntament amb la sortida de Peter Moore i la forta pressió dels accionistes sobre la divisió "entertainment" de Microsoft, que és la responsable de la 360, els jocs per PC, els gadgets tipus iPod o la pantalla tàctil (Surface), i que és l'única divisió de Microsoft que perd diners, fan sospitar que Microsoft s'està replantejantla seva estratègia cara als propers anys.

Hi ha qui diu que EA prepara una nova 3DO, potser comprant el negoci "360". Hi ha qui diu que MS farà un "partnership" o una "joint venture" amb un fabricant de hardware. Hi ha qui diu que MS abandonarà definitivament el negoci de les consoles.


El futur dels videojocs i del món multimèdia és tan clar que dubto que un gegant com Microsoft no hi vulgui estar involucrat. Les llums vermelles evidencien problemes de fabricació i d'stock, per tant sembla probable que MS busqui un aliat i que la propera consola surti amb un altre nom (el fracàs al Japó en té molt a veure).

Però no hem d'oblidar que PlayStation està molt tocada, que la 360 té un catàleg increïble i que retirar-se ara seria perdre una gran oportunitat. En termes de marketing és ara o mai.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Has raonat molt be la teva exposició. Tan debò no la encertis. Perquè EA està comprant moltes bones companyies de videojocs sumant que té un potencial com a editora molt potent. Si finalment decideixen entrar al mercat amb una consola pròpia pot haver un dalt abaix. No vull imaginar que tot o tregesin en exclusiva per la seva videoconsola.

Gustavo Benéitez ha dit...

Doncs sí, a mi tampoc m'agrada la idea, de fet lo millor de la 360 és que farà posar les piles a la gent de Sony, la competència beneficia als usuaris, el monopoli a les empreses...