6 d’ag. 2008

Angoixa

Any i escach després de canviar de pis decideixo treure del seu racó una Dreamcast americana amb adaptador de corrent i xip per poder jugar "region-free" sense haver de posar el "boot loader" -no patiu, sóc bastant original i amb més raó amb consoles SEGA-.

No va, "cagoendena", ja l'hem pifiat, què pot ser? Treus cables, tornes a posar, que si per components, que si per RGB, que si per antena, fa soroll, s'encén però no hi ha imatge.


Al final? decideixo provar un altre transformador, el cable RGB ben apretat a tots dos extrems i un comandament sense VMU i "é boila", tot comença a funcionar de nou, amb el meu flamant "Garou: mark of the wolves" de la mítica SNK.

Conclusió? Què passarà amb la meva col·lecció de jocs per la Dreamcast el dia que aquesta o l'altre (PAL) deixi de funcionar? Per coses com aquestes em sembla MOLT important la retrocompatibilitat, és més, ara que anuncien "Soul Calibur" per XBLA m'emprenya haver pagat en el seu moment pel joc de Dreamcast i no poder-lo fer servir.

Això amb un PC no passa... :(

4 comentaris:

Fran ha dit...

Que amb un PC no passa ?

Ves ara a jugar amb un joc en diskets 5 1/4 (flexibles)

Hi ha jocs pensats per a W95 que en un Vista no se si es comportarien gaire bé.

Tinc els meus dubtes.

Gustavo Benéitez ha dit...

En certa manera tens raó, encara que hi ha alternatives per jugar a aquests jocs. Ara, el tema està molt pitjor resolt en les consoles, a més el moviment de Sony de treure la retro entre PS3 i PS2 em sembla de molt poca consideració...

Skyblasc ha dit...

Tot té un límit Gustavo.

També podriem haver-li demanat a la Saturn que pel port de cartuigs hi funcionessin els de Megadrive, no?

Un exemple molt clar es el del Fran, hi ha un moment que la retrocompatibilitat no es possible per pur temes de hardware.

Això sí, encara ens queda ( en el PC) la máquina virtual ( que de fet és com tenir un altre ordinador). Jo de totes maneres encara conservo el meu 386 amb Floppy. Ja saps que prefereixo els entorns natius que els "emulats" ;)

Anònim ha dit...

A mi la mneva primera Dreamcast em va petar del transformador per la calor, vaig intentar netejar els contactes, soldarlos i res... Vaig comprar una seminova d'ebay i el primer que vaig fer va fer fotre-li una guixeta amb la Dremel per que refredes, amb una reixa d'altaveu per disimular, porto 4 anys i cap problema i encara tinc la vella per peçes.

Jo encara tinc uns quants PC's vells per certs jocs. (Con el Terminator que nomes funciona en un 486 cap vall...) Tambe tinc un MSX TurboR jejejeje...