19 de jul. 2007

Els Arcades que van venir del fred


Per als amants dels videojocs i dels arcades del món occidental, no hi ha època més feliç que les dècades dels 70 i 80, on els arcades florien arreu i no hi havia poble sense les seves "maquinetes" als bars. Per a molts aquesta va ser la primera porta al món dels videojocs. Però què succeia en el desconegut i "terrible" bloc oriental en aquells últims anys de Guerra Freda? Tenien també videojocs on rescataven al proletariat de la tirania occidental? Els herois no portaven espases, si no falç o martell? Si desde fa anys el usuaris de MAME ja podien donar una ullada a aquest món desconegut de la mà de la ROM lliure PolyPlay ( únic arcade fabricat a l'Alemània Oriental conegut), ara tenim l'ocasió de veure a qué es jugava rera el teló d'acer gràcies a l'obertura per part de fans incondicionals del Museu de les Màquines de l'Era Soviètica. Els que tingueu plans de fer vacances per Moscú no us el perdeu!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Màquines, per cert i a banda del Tetris, absolutament desconegudes aqui oi?

marçal

Skyblasc ha dit...

Com a recreatives sí, es clar. El cas del Tetris és diferent, al no ser una recreativa si no un joc d'ordinador ( la versió recreativa és de SEGA). Et recomano visitis els posts de l'estiu passat on varem dedicar un programa al Tetris amb moltes coses interessants.

De jocs d'ordinador de l'Est en podem veure molts exemples en pagines que recullin jocs d'Spectrum com worldofspectrum.org, ja que els clonics del sistema Sinclair com el Pentagon o Scorpion eren molt populars rera el teló d'acer.