27 d’oct. 2007

Set anys amb la PS2

Ara que finalment comencen a només interessar les consoles de nova generació (PS3, 360, Wii, PSP i DS) arriba la notícia següent: Playstation 2 supera els set anys de vida. No es pot dir que ho faci en plena forma, de fet ja gairebé no surten títols bons tret dels incombustibles de futbol o els anomenats "party games", com ara Singstar o Buzz; però la PS2 m'ha donat moltes tardes i nits de glòria, i s'ho volia agrair esmenant el seu setè aniversari.

La meva és la petita, en vaig vendre la gran per poder comprar-la. I porta xip, i no tinc cap joc pirata i sí un munt de jocs americans. El tamany importa, i el preu també. Quan més petites ambdues coses més bufona i més satisfacció. I la raó és molt simple: els jocs americans costen la meitat que els europeus, la sèrie platinum costa exactament 20 dòlars, 15 euros al canvi, mentre que a les botigues de casa nostra tenim molts a 30€ i, ara que la liquiden, altres també a 20€.



No entenc les fronteres, ni els impostos ni els aranzels electrònics, tothom hauria de poder gaudir d'un videojoc com qui es compra un disc, un bon llibre o una pel·lícula al cinema. De tota manera, la PS2 ha trencat límits i barreres i la màgia de molts dels seus títols han fet que es vengui a tot arreu. Playstation és un fenomen, una màquina universal, i per sort o per desgràcia, sembla que tot just acaba de començar.

1 comentari:

Skyblasc ha dit...

Et cito:
"No entenc les fronteres, ni els impostos ni els aranzels electrònics, tothom hauria de poder gaudir d'un videojoc com qui es compra un disc, un bon llibre o una pel·lícula al cinema"

Doncs crec Gustavo que això és precísmaent el que passa, que gaudiem dels videojocs de la mateixa manera que AQUÍ gaudim d'un disc ( que arriba tard, amb un packaging horrorós i possiblement amb menys bonus tracks), un llibre ( que si no el compres en l'idioma original o és un best-seller oblida't gairebé d'ell - o espera sentadet) o una película ( amb doblatges pésims, mutilació d'escenes i tard, sempre més tard si es que arriba. I si parlem d'edicions en DVD ni t'explico).

El problema és Europa ( o Espanya particularment), que com sempre sóm el cul del món tecnològic malgrat ser un dels mercats europeus més importants.