20 de nov. 2007

AmazonKindle



Via LaMalla.net me n'assabento que ahir Amazon presentava el seu llibre electrònic amb tinta electrònica (sense retroiluminació), i amb wifi. Un festival de tecnologia que personalment estava esperant i que crec que canviarà força les nostres vides. Ens estalviarem tallar uns quants arbres per fer els diaris amb això? Jo així ho espero. Com deia el gran mestre Cuní ".. que l'escriure no ens tregui les ganes de llegir."



Aqui el video.

6 comentaris:

Skyblasc ha dit...

Amazon l'està cagant amb el Kindle de la mateixa manera que l'està cagant amb el servei descàrrega d'MP3. DRM per un tubo de forma que no puguis fer res ni modificar res ( i per descomptat el que et decarreguis no et funcioni en altres aparells).

Sabies que has de pagar una quota mensual de 15$ per tenir el Kindle? Que has de fer servir una xarxa especial? Que només pots veure eBooks o TXT però no pas PDFs ni cap altre format? Que els textos que et descarreguis tene DRM pq no els puguis modificar ni transferir a altres mitjans?

Sabies ademés que aquest producte costa 400$?

Crec fermament en les aventatges del ePaper i la lectura electrónica de documents. I espero en candeletes l'arribada d'un model assequible i pràctic. Però et puc assegurar que el Kindle no ho serà. Com en la majoría de les coses avui dia, si vols bon preu i un producte que t'ofereixi totes les possibilitats que demanaríes a un lector de eBooks, has d'anar al mercat xinès. Jo fa anys que segueixo els productes de Hanlin a l'espera que algún conegut decideixi fer unes vacancetes a Pequing!
http://www.jinke.com.cn/Compagesql/English/index.asp

Skyblasc ha dit...

PErdó, em corretgeixo en el cost mensual que no és de 15$. L'aparell no te cap cost mensual si no tota la mena de serveis online afegits ( com les subscripcions a blogs, etc...) que tenen diferents costos extra.

Albert Murillo ha dit...

Al canvi no està mal.
Me voy a vender la neo geo ya !

;-D

Gustavo Benéitez ha dit...

Doncs digueu-me sentimental, però llegir un llibre electrònicament no deu ser lo mateix...

Skyblasc ha dit...

Mira, desde que es va inventar el bidet i la máquina de tallar embotit que ja res té el mateix sabor ;)

Però tú viatges en cotxe i no en calesa, uses l'email i no pas les cartes, veus més películes possiblement a la TV o desde l'ordinador que no pas al propi cinema. Pero els llibres en paper no desapareixeran com per molt que s'el consideri difunt el vinil encara no està extint ( i amb això vull dir que cada any hi ha un bon catàlegs de novetat en vinil). Pero hi ha una gran quantitat de llibres que és un crim matar arbres per imprimir-los. Hi ha gran quantitat de documentació técnica i de referència que val més tenirla en un format pràctic, barat i que no ocupi espai ( i si ademés té funció de busqueda molt millor). Hi ha una gran quantitat de publicacions periòdiques que s'imprimeixen en paper per acabar a les escombraries o embolicant entrepants. Ademès que llegir ePaper no és el mateix que llegir desde un monitor o una PDA. És un format molt distint que ofereix un contrast superior i un consum energètic molt baix.

Jo seguiré comprant llibres, però per cost, per eficiència, per assolir un nivell de distribució i autodistribució semblant als que els músics poden obtar avui en dia, espero que es doni un impuls definitiu i necessari als escrits digitals.

Que estem al segle XXI collons!!! :)

Anònim ha dit...

En la meva Zodiac puc llegir llibres.

No ho farà tant bé. Però ho pot fer des de bastants formats.

Francament tots els aparells de llibres electrònics fallen.
Per començar gairebé no puc comprar llibres electrònics en el meu idiomes. I a sobre són tant cars com els de paper.

Crec que fracassaràn.
En pda ja hi ha un fotimer de formats diferents...
Haurien de fer servir el pdf que crec que serà obert. Tot i que no m'agrada.

M'agradaria molt que si et compressis el llibre en paper també tinguessis dret a descarregar-te el llibre en el format electrònic que et doni la gana.