22 d’abr. 2008

L'Arca Perduda dels Videojocs...

... Són sens dubte els prototips. Qui té la fortuna de poseir-ne un sap que té a les mans una peça clau en història electrònica, un objecte d'exclusiu ús per part dels verdaders creadors dels jocs, un ítem que el públic normal no arriba mai a veure. Si ademés el prototip correspón a jocs que es van cancel·lar a mig projecte i no van veure mai la llum. o a jocs totalment desconeguts, el valor es multiplica. Si ademés ens trobem amb una versió jugable, ja us ho imagineu....

Els últims anys han estat prolífics en el retrobament de jocs en forma de prototips. Moltes vegades només els mateixos programadors o empleats en guarden alguna versió en un magatzem o en una capça a les golfes, d'altres vegades provenen de la neteja d'antigues oficines d'empreses del món dels videojocs ( o que ho van ser) i acaben en "mercadillos" o simplement a les escombraries.

En un parell de dies hem vist com apareixien un parell d'aquestes rareses:

"MILLIWAY: El restaurant a la fí de l'Univers" és la segona part del clássic conversacional d'INFOCOM basat en la novela de Douglas Adam "Guia de l'autoestopista galàctic". Andy Baio, periodista i programador ha tingut la sort de rebre un disc dur de backup de la mateixa Infocom, on a part de codi font i documentació de l'empresa i dels seus jocs comercials, hi ha alguns jocs no comercialitzats. Malgrat a la seva web es pot jugar a través de Z-Machine ( inèrprete del llenguatge de les aventures d'Infocom) la versió és molt primerenca i apenes ens permet fer gaire cosa. De totes maneres, una gran troballa ( i moltes més que esperem que surtin d'aquest disc dur en el futur!!).

"Cabbage Patch Kids" és el joc de les "Muñecas Repollo", famoses nines dels 80 que incidentalment varen salvar a Coleco de la desfeta econòmica dels videojocs. La Colecovision va tenir el joc ( una modificació de l'Athletic Land de Konami pels MSX, que tingué també la versió de les Cabbage Patch Kids), i durant un temps es rumorejà d'una versió per Atari VCS que només estava en possessiói del seu autor. Sembla, però, que Gims Butter ha sigut l'afortunat de trobar unes EEPROMs amb un nom que sugereix que pertanyen a aquesta versió mai vista.


Així doncs estigueu atents, companys, mai se sap quin tresor es pot creuar en el vostre camí!!