2 d’abr. 2008

Política als videojocs


Un vadejoguenc va denunciar l'altre dia que li havien banejat el "live" per posar a la seva conta: "Jo no soc espanyol m obliguen a ser-ho, visca Catalunya. Tots units podem fer-ho possible."
És a dir, que li han supès l'online de la XBOX 360 fins a nova ordre i tot això degut a comentarios recibidos de otros usuarios de Xbox Live relacionados con contenido suyo incluido en el servicio que es inadecuado. Por otro lado, Xbox Live ha eliminado el contenido en cuestión com va informar Microsoft.
Jugo sovint amb la 360 i veig moltes vegades comentaris que acompanyen als gametags dels jugadors com el típic Viva España! o d'altres de mal gust... a Microsoft això ara se li pot escapar de les mans si els usuaris catalans sensibilitzats, comencen a denunciar a d'altres usuaris amb contenido inadecuado.
Personalment només m'agrada la política en els videojocs si forma part de l'aventura, però fora d'aqui, no l'entenc. L'online és per picar-se, per cridar, per emprenyar-se si no guanyes, però per fer-ho de forma sana i respectant la comunitat. No vull dir amb això que la frase de l'usuari perjudicat mereixi ser censurada, però sé perfectament com actuar per no molestar a ningú i en conseqüència que no ho facin amb mí.
Però bé, que cadascú faci el que vulgui no?

EDICIÓ DIA 3

M'he posat en contacte amb MS per veure què en pensaven del tema i quina informació tenien ells. Aqui copio i enganxo:

Como comentamos, fue expulsado por un día por los comentarios negativos que dieron sobre él otros usuarios de LIVE, que además hemos detectado ser de otros países y no españoles.

La razón de la expulsión es que este usuario usaba con frecuencia una expresión inofensiva en Español, que resulta sumamente molesta y ofensiva en inglés: “Ho”. Al parecer, en inglés esta expresión era percibida como “ey tu, eh, eh????”, (difícil explicarlo por mail, pero parece ser muy violenta en inglés).

Tras las quejas recibidas por otros usuarios, el jugador en cuestión fue expulsado por un día.

Sobre la desaparición de su moto, nos han aclarado que el sistema quita automáticamente el “historial” y “biografía” del expulsado, para eliminar cualquier rastro de lo que pudiera haber sido ofensivo, como por ejemplo un texto de la biografía. Es un acto automático, que se hace siempre por precaución. Estarás conmigo en que es algo rutinario y que tiene sentido “preventivo”. Esto NO impide que el jugador que fue expulsado pueda volver a ponerse la misma “biografía”, que NO ha sido el motivo de la expulsión.

Como podrás observar, para nosotros es muy importante tutelar a toda la comunidad de LIVE e igual que a veces tenemos que expulsar a los “tramposos” del servicio, en otras ocasiones movemos toda la maquinaria para entender las razones de una expulsión, aunque sea temporal.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Res més lluny que una excusa barata.

Anònim ha dit...

Com a mínim se l'han hagut de inventar. S'ho repensaràn el pròxim cop.

Albert Murillo ha dit...

?? NO ENTENC !

Roger ha dit...

Iep, veig que per aquí també ha arribat el rebombori.

Respecte a l'opinió de l'autor d'aquest missatge, l'Albert, estic d'acord en què massa sovint barregem els temes, però tot sovint tot conflueix. No se si només serà a casa nostre, però quan a hom l'obliguen a portar al seu perfil un país que no és el seu perquè el seu desgraciadament no existeix, sempre es pot aprofitar algun camp del perfil per aclarir-ho. Fins i tot un camp remot com el de la biografia que suposo que poca gent deu mirar-se i en cap cas es fa per molestar, al menys en la frase jo no veig res que molesti, però sovint hi ha qui té ganes de ésser molestat i amb molt poc en té prou per autoofendres.

El resultat, veure com la gent continua tenint mania a qui expressa als seus sentiments i veure com el sistema automàtic de baneig de Xbox Live només contempla un idioma, l'anglès i per tant és totalment estúpid.

Per cert, si realment és així (que segons Microsoft és així) com és que aquells usuaris que només tenen el Fuck a la boca no són banejats?

Pensem en això ...

Pilarll ha dit...

Comparteixo el comentari de l'Albert. Encara que pensem el què pensem hem de procurar no posar la política davant de tot el que fem, i més quan cada vegada que ho fem ens estan "perjudicant".
Encara que ens sapiga greu hem d'aprendre a viure tal com estem, crec que així podrem gaudir i no tindrem sempre aquest sentiment d'"insatisfacció"
Ufffff, això ha quedat massa conformista

Roger ha dit...

JO crec que si pilar, massa conformista ;-)