14 d’abr. 2008

L'avi del WiiFit: NES Power Pad

Bocabadats es queden quan veuen l'anunci del WiiFit a la televisió. Es pot ser més atrevit e innovador? Jugar amb el cos i posar-se en forma!! Qué no inventaran aquests de Nintendo.... Doncs més aviat no res ja que ja ho varen inventar fa 20 anys!!


En la seva vocació de FAMIly COMPuter, l'entreteniment per tota la familia ha sigut sempre la bandera de la gran N ja desde els temps de la NES. I aquí tenim el POWER PAD o Family Trainer, el joystick interactiu que Nintendo va comercialitzar cap al 1987, junt amb un reguitzell de jocs de caràcter esportiu i aventurer. La finalitat és exactament la mateixa que la del WiiFit, moure't davant de la pantalla del videojoc, i de ben segur que altres jocs en faran ús ( a ningú se ocorrer que és el perifèric ideal per un simulador d'snowboard?).

Com veieu el powerpad no és res més que un antecessor al concepte dels Dance Mat dels jocs de ball, on cada posició dels peus representa una pulsació del joystick.

Una curiositat? EL popular programa Humor Amarillo ( Takeshi's Castle) va tenir videojoc per NES i usaba el PowerPad.

4 comentaris:

Roger ha dit...

La veritat és que amb al Wii, sembla que Nintendo està treient profit a tot allò que ja va inventar, però evolucionant-ho per a la època actual.

Curiós.

Skyblasc ha dit...

Creus doncs que potser veurem un ROB per a Wii també? ;)

(R.O.B. era el robot de la NES)

Gustavo Benéitez ha dit...

I el Sega Activator?

Skyblasc ha dit...

Era aquella mena de mat hexagonal que detectava els moviments (en teoria!), oi?
Crec que seguint la filosofia del WiiFit de posar-se en forma no n'hi ha d'altre que el PowerPad ( aquestes clons d'Eva Nasarre amb escalfadors de la publicitat no poden ser més evidents de l'ús preferent del perifèric ;)

De totes maneres, perifèrics que requereixen del nostre moviment n'hi ha hagut alguns, com també de Sega aquella cadira per a MS/MD que requeria que t'inclinessis per fer moviments, o més en el camp amateur, es va linkar una bicicleta estática al VideoOlimpics de VCS!