16 de des. 2008

la nova vida

Avui he passat per la UAB. Més concretament pel rectorat. Allà hi ha un bon sidral amb el tema Bolònia i els estudiants es manifesten i dormen als passadissos de tot l'edifici principal.

A banda de les reivindicacions pol·lítiques, en les quals no vull entrar, m'ha cridat l'atenció una d'aquelles paradoxes que he vist amb els meus propis ulls: de bon matí s'aixequen, preparen un esmorzar a la cuina improvisada de càmping-gas amb els estris més rudimentaris que podeu imaginar.


Al migdia és l'hora de dinar, tornem-hi a la cuina de gas. I a la tarda, quan tot està quiet, treuen els seus portàtils i aprofitant que hi ha wi-fi a tot l'edifici es posen a navegar.

I què busquen? Els serveis de sempre: blogs, facebook, myspace, missatgeria instantània, correu... Perquè imagino que estar d'okupa no vol dir estar desconnectat del món. Fa uns anys hagués estat curiós veure algú d'ells parlant per mòbil. Ara és més aviat a l'inrevés. La tecnologia està tan instal·lada a les nostres vides que visitar la xarxa és com llegir un llibre o el diari.