12 de febr. 2008

GSMA Mobile World Congress 2008




Avui hi he anat.
De fet és la primera vegada que hi vaig i sincerament he al·lucinat. M'he sentit descol·locat en molts moments.
No anava per les espectacularitats, ja que buscava coses molt concretes.



He entrevistat a la gent de Unkasoft, de Salamanaca, que es dediquen al advergaming o sigui, tenen productes que pots baixar-te gratuïtament gràcies a que està patrocinat per una empresa.

He parlat altre cop amb el Ramón Nafria de DOID, una associació d'empreses que fan videojocs, que s'ajuden entre ells i la veritat, que estan dinamitzan una indústria que necessitava d'algú que els posés en comú.



Després volia parlar amb la gent de Telefónica. No per l'iPhone, sinó per Second Life. Estant creant una illa (encara és una demo restringida) on en un futur hi podràs anar i entrar a un cinema virtual on enviant un missatge podràs enviar un video o una foto, perquè es retransmeti en aquell moment per la gent que hi hagi de forma virtual. Una forma de treure $ del Second life, però que pot tenir forces aplicacions.



No he pogut parlar amb en Xavier Carrillo de Digital-Legends, per temes d'agenda, però m'alegro molt que hagin guanyat el premi al millor joc 3D del congrés amb la seqüela de ONE

I per acabar una altra empresa salmantina: LemonQUEST, que també han guanyat un premi del congrés amb la llicència FURBY. Ha estat la entrevista més interessant, on en Bernard Seco em comentava que el futur inmediat són els acceleròmetres que comencen a tenir tots els mòbils i que permetran (com ja passa amb l'iPhone) jocs on haurem de "moure" l'aparell per moure una bola de marbre, per exemple.
Parlant, parlant amb el Bernard, em deia que el català a les Universitats de Catalunya estava frenant a molta gent venir a estudiar a Barcelona i notava que la capital catalana estava començant a perdre molt pes degut a això. Ha estat aquesta, una conversa molt agradable, sense tibentors i que sincerament m'ha donat que pensar.
Tot aquest material el posaré al meu podcast i al meu vodcast properament. Disculpeu, companys, que en faci publicitat, però d'aqui a setmana santa que no tindrem el proper GENERACIÓ DIGITAL i és una pena que aquest material es perdi.

1 comentari:

Gustavo Benéitez ha dit...

Una persona de la meva empresa ha anat. M'ha dit que una entrada costa al voltant de 3000€ i si et quedaves a dinar en el super-luxós hotel 6000€.

Ho trobo injust, més glamour que a la Cibeles.

I sobre el tema Barcelona, català i pes a la indústria, home, jo tinc altra opinió. Totes les seus estan centralitzades a Madrid, no només passa amb el videojoc sinó amb tot el món de la informàtica en general. La informàtica està molt lligada a les grans empreses, ens agradi o no la capital continua sent Madrid.