18 de febr. 2008

Jocs "Seriosos"


A través del blog Psico-Ajuda (estic bé, no us preocupeu, he anat a petar gràcies al blog search de google) he conegut el moviment Serious Games.
Jocs amb una filosofia educativa i motivadora que ajuda a joves amb problemes d'adaptació social o fins i tot, simuladors pels cossos de bombers per entrenar-se en els incendis més critics. En resum són jocs amb una vessant del no-entreteniment.
En aquest paquet, també es poden encabir els jocs militars o mèdics, però la pàgina que teniu adalt està especialitzada amb els jocs educatius.
Reconec que el terme "seriós" em sap greu. L'entenc, però resumeix injustament tot l'altre apartat de l'entreteniment. Imagineu-vos per un moment, que algú s'inventés una música que ajudés als disminuïts psiquics a alleugerar els seus problemes qüotidians. Estic convençut que mai s'etiquetaria aquesta música com a Serious Music.
De la mateixa manera no entenc que seriositat hagi de ser incompatible a l'entreteniment. La música, el teatre, la lectura és entreteniment i és cultura, com també ho és l'oci electrònic en totes les seves formes. Per a molta gent, no deixa de ser una activitat supèrflua, però per a molts una partida al tetris va més enllà i, almenys jo quan hi jugo, em vé al cap la seva història fantàstica que ara em reviscut amb la visita del seu creador.
Per cert, i per acabar el comentaria amb una cosa que no té RES a veure. Visiteu el blog de Psico-Ajuda i llegiu el primer post, podreu fer-vos una anàl·lisi de la vostra signatura al moment. Us avanço que personalment m'ha dit que sóc una persona sociable i equil·librada... i no us podeu imaginar els marcians que he matat en la meva vida ...

4 comentaris:

Skyblasc ha dit...

Sí, és curiós que es vulgui fer jocs "seriosos" quant la propia definició de joc porta associada diversió, entreteniment, etc... Almenys serveixi per reivindicar els productes informàtics ( per no dir-ne jocs, que potser no és prou seriós) per a moltes més coses que el pur entreteniment. No només educatius, si no que els videojocs, entesos com a simulacions de situacions, es fan servir desde fa molt temps en entrenament i aprenentatge.

Pilarll ha dit...

Des de Psico-ajuda, gràcies per la referència

Albert Murillo ha dit...

De fet, podem dir que són ja dos blocs agermanats (existeix això?)
;-D

David Ciscar ha dit...

Hola, amics,

Potser no és el post apropiat, però no sé de quina altra manera puc contactar amb vosaltres.

Estic buscant una bona pàgina on hi hagi un catàleg complet de videojocs, sobre tot per a consoles.

L'únic que trobo són pàgines de venda on els títols descatalogats desapareixen.