25 d’ag. 2007

Cinema sobre Videojocs (2)


Entre els companys del Generació Digital ja n'hem anat parlant, i aprofito per posar en coneixement de tots la recent estrena en cinemes americans ( pròximament en els millors P2P, potser?) del documental "The King of Kong: A Fistfull of Quarters".

Tothom coneix Billy Mitchel, el campió mundial de PAC-MAN i poseïdor de múltiples rècords d'acord a les competicions de Twin Galaxies. Però un dels rècords que més cua ha portat ha sigut el de Donkey Kong, un joc endiabladament difícil al pujar de nivell, i que al igual que Pac-Man i molts d'altres també té una pantalla impossible - "Kill Screen" com l'anomenen en el documental- que apareix degut a un "bug" del programa del que els programadors no en sabien res degut a que mai s'esperava que cap jugador arribés tan lluny en el joc. En aquest documental podem veure i coneixer millor al mític Mitchell i al seu retador Steve Wiebe, i descobrir finalment qui és el veritable "Rei del Kong".

3 comentaris:

Skyblasc ha dit...

Tampoc oblidem el documental "CHASING GHOSTS" sobre la llegendaria trobada el 1981 dels poseïdors dels rècords mundials dels millors arcades del moment. En una foto mítica publicada la revista LIFE, gent com Billy Mitchell i d'altres es varen reunir en un event de Twin Galaxies per a ser glorificats com les millors jugadors del món.

http://www.chasingghoststhemovie.com/

El recomano sobretot a les més joves generacions pq sàpiguen com eren de debò les sales arcades.

6:05 AM

Skyblasc ha dit...

I per què no, una bona addició a aquesta llista podria ser també el documental "TILT: Tha Battle to Save Pinball"

http://www.tilt-movie.com/

Un documental sobre els motius pels quals Williams va abandonar el sistema Pinball2000 malgrat el seu èxit inicial, el que semblava que havia de ser el salvador d'aquest gènere en vies d'extinció.

Gustavo Benéitez ha dit...

Ja que esteu, s'imposa un article retro amb els millors shooters de la història. A la Dreamcast i la PS2 n'han sortit una bona pila...