16 d’ag. 2007

Oligopoli?

Recentment s'ha filtrat a la premsa que la 360 baixarà de preu. Ja era hora, després de gairebé dos anys al mercat estava cantat que acabaria passant. El problema ve quan se suposa que la versió que baixa de preu és una que fa temps que es fabrica amb un procediment no massa fiable.

Des que va sortir la seva consola Microsoft ha tingut problemes amb la seva producció. Va estendre la garantia de la màquina i va prometre que arreglaria el sobreescalfament que li afecta i que sembla és el causant de les avaries que pateixen els usuaris. Però la solució no ha arribat fins ara.

Sembla que l'estancament de les vendes a Europa és un bon motiu per, d'una vegada, treure'n del mig l'stock sobrant i posar al mercat una nova versió amb un disc dur més gran i HDMI de sèrie per veure els jocs en una pantalla de plasma o LCD.






Ara bé, és el mercat dels videojocs un oligopoli com el de les indústries petroquímiques o automobilístiques? Tenim una Wii per sobre de la resta de consoles contra pronòstic, una PS3 encara a 600 euros quan no acaba d'engegar i una 360 que de vegades falla. Mentre, al món del PC hem vist passar dues generacions de xips i el canvi en la fabricació dels processadors.

Tot plegat fa sospitar que els fabricants estan massa tranquils. la qual cosa no ens beneficia gens a nosaltres, els usuaris.