27 d’ag. 2007

VIDEOJOCS: PANORAMA CATALÀ

Programa emès el 25 d’agost del 2007

És un fet, Catalunya sempre ha estat un país interessat en les noves tecnologies i l’entreteniment interactiu. Només cal veure la bona acollida que recentment han tingut iniciatives com per exemple el domini punt cat (.cat) per a les pàgines web d’Internet en llengua catalana.

Malgrat aquest interès no es pot dir que els mitjans de comunicació hagin prestat molta atenció al món dels videojocs, excepte les comptades excepcions de les quals podreu sentir a parlar en aquest programa dedicat al PANORAMA CATALÀ DELS VIDEOJOCS.

Aquest programa compta amb la presència de convidats especials que tenen molt a dir sobre aquest tema, per una banda Joan Anton Ramoneda i Esteve Soler integrants de l’equip del mític programa VIDEOXOC (TVC; 1992-1995), i per un altre Roger Baldomà, webmaster del portal vadejocs.cat.


PERDUDA EN EL TEMPS

L’any 1984 la Generalitat de Catalunya edita per als centres educatius de tota Catalunya l’aventura conversacional Guillem de Berguedà per a Spectrum i Amstrad.


ASCENSOR

Albert Murillo ens porta el que puja i el que baixa en el món dels videojocs:

BAIXEN aquells accessoris per a les nostres consoles que mai arriben als mercats occidentals, com per exemples les ulleres de realitat virtual per a la PS2.

PUJA el nostre nivell de tranquil·litat després que hagin retirat durant 91 dies la llicència d’exercir l’advocacia a Jack Thompson. Durant aquest temps l’advocat nord-americà obsessionat amb acabar els videojocs serà sotmès a un examen psicològic per determinar quin és l’origen del seu odi irracional cap a l’entreteniment electrònic.


EL MILLOR JOC DE LA HISTÒRIA

Noves incorporacions a la llista:
Tekken (Playstation), Second Life (PC) i Alien 8 (Spectrum i MSX)

I el rànquing de votacions queda de la següent manera:
3) Guitar Hero
2) Pac-Man
1) Castlevania Symphony of the Night


ARIADNA AL LABERINT DE...www.briconsola.com

Un web sobre videojocs fet des de Catalunya especialitzat en tal com el seu propi nom indica en les consoles tunejades.

ESCOLTA'NS A CATALUNYA RADIO