4 d’ag. 2007

Steam, el futur del videojoc

Steam és el nom de la fórmula màgica que converteix una descàrrega en diners. La va "crear" Valve per vendre els seus productes basats en Half Life, però en realitat tot és el mateix, des d'anar de compres i pagar amb targeta de crèdit, passant per la recàrrega del mòbil i arribant al famós "pay per view" dels diumenges a la tarda i les nits de cinema a casa.

La idea és senzilla, abandonar la distribució física i obtenir tots els beneficis centralitzant el producte i permetent que l'usuari se'l descarregui a casa. Això té algun perill: hi ha molta gent que te por a donar les dades bancàries i a sobre no es permet tornar a obtenir el producte per qüestions de seguretat antipirateria.

Mica en mica s'anirà imposant l'steam sobre altres formes de distribució, tot i que encara és massa aviat per fer un canvi brusc. Sembla una manera molt efectiva de començar a accedir a jocs que fins ara no podien arribar al públic degut a les nombroses despeses de publicació d'un videojoc. L'aventura gràfica de Sam and Max n'és un bon exemple.




De moment Sony comença a tirar per aquesta via, ja ha deixat a la PlayStation Network la conversió del Tekken Dark Ressurrection a un mòdic preu, i aviat arribarà Locoroco versió Playstation 3. I amb Xbox Live Arcade i la Wii Consola Virtual es propicia aquest moviment. Ara falta veure la resposta de l'usuari.