23 d’ag. 2007

El rei de la casa




A l'espai 2 del palau de la Virreina hi tenim fins el proper dia 24 de setembre una exposició que, qualsevol amant del videojoc, no ha de perdre's.


Amb el subtítol de "Adults als 10, nens als 40" es concentren a l'espai 2, a mode de passeig, diferents treballs artístics que rememòren records d'infantesa.


Hi ha un moment de la passejada que entrem en un blavós cubícle amb un pinball digital fet expressament per l'ocasió. El cubícle recorda, pels qui ens varem passar hores en aquells espais, als salons recreatius.


El concepte és d'en Javier Candeira, després que els comisaris de l'exposició li demanèssin que representés internet i els salons recreatius com a aquells llocs perillosos on deixar el nen sol. El pinball està fabricat amb dues pantalles planes i es molt interessant, veure com s'ha ideat i construït per un dels personatges més influents d'internet durant molt temps. I això no ho dic jo, si no El Mundo.


Seguir el fil de Javier Candeira és obligat i us animo a què ho feu a través de la xarxa i començeu pels vincles que he posat. Veureu robots autoconstruïts, pensaments globals de la xarxa genials i uns cabells que sembla mentida com pujen cap al cel. Ara viu a Australia, pero ens ha comunicat que farà el possible per venir al Generació Digital per parlar del pinball o del que sigui.


Recordeu d'anar al Palau de la Virreina abans del 24 de setembre. Us costarà 3 euros i mig, però podreu jugar les vegades que vulgueu al pinball digital, amb dues taules diferents i amb veus en català. Una delícia.
Albert Murillo




1 comentari:

Gustavo Benéitez ha dit...

Sona molt adient per anar a veure-ho en família.