15 d’ag. 2007

Explorem la CAVERNA ( o benvinguts a l'Aventura Original)


"Colossal Cave Adventure" o simplement "Adventure", son paraules que juntament amb XYZZY formen ja part de la memòria colectiva de la més primerenca generació de jugadors. El primer joc de rol d'ordinador on ens dedicavem a explorar una inmensa caverna en un món de fantasia, va ser escrit per Will Crowther a mitjans dels anys 70, i va ser el primer d'una llarga tradició de jocs conversacionals. Posteriorment ampliat per Don Woods, va anar circulant de xarxa universitaria en xarxa universitaria fins adquirir un status de llegenda ( avui en dia en podeu fer un tast gracies a les moltes versions que es poden executar en el navegador ja sigui en Java o Flash )

Si ve molt ja coneixien que l'entramat de la caverna era basta en una caverna real, Mammoth Cave a Kentucky, que Crowther solia explorar com a espeleòleg aficionat, aquest increible reportatge ens mostra fins a quin punt realitat i ficció són afins. Denis G. Jerz escriu un excel·lent article on comparen el joc i la realitat, on entren a l'autèntica Caverna i on analitzen el codi original en Fortran que ha sigut recenment redescobert.

De la seva ma i celebrant el 30 aniversari de la versió de Woods, us convido a tots a entrar - de nou- "IN A MAZE OF TWISTY LITTLE PASSAGES, ALL ALIKE"