29 d’ag. 2007

VIDEOJOCS DE CONDUCCIÓ

Programa emès el 26 d’agost del 2007

El comptador de quilòmetres d’aquell Ferrari vermell que conduïem al videojoc Out Run (Sega; 1986) ha donat moltes voltes d’ençà la seva aparició a mitjans dels 80. Les seves platjes de píxels coloristes i la seva diversió instantània al ritme de cançons com “Magical Sound Shower” o “Passing Breeze” han donat pas als ritmes més pausats dels simuladors realistes, fills tots ells d’un pare anomenat Gran Turismo (Polyphony Digital; 1997).

Als membres del Generació Digital els agrada conduir, i ho demostren en aquest programa monogràfic dedicat als jocs de conducció. Trobarem videojocs de totes les èpoques, des de títols prehistòrics com el Night Driver (Atari; 1976) fins als simuladors que més polseguera estan aixecant actualment, com per exemple el Forza MotorSport 2 (Microsoft Games Studios; 2007).


PERDUDA EN EL TEMPS

L’any 1997 apareix per a la Playstation el títol clau del món del motor dels darrers temps: Grant Turismo. Tota una declaració de principis del que podia donar de si una videoconsola en ple ascens davant la retirada de la Sega Saturn i les limitacions de la Nintendo 64.

ASCENSOR

Gustavo Beneitez ens porta el que puja i el que baixa en el món dels videojocs:

PUJA el nombre de persones que són necessàries per fer realitat els videojocs de nova generació. Cada vegada els equips de desenvolupament són més grans!

BAIXA el pobre catàleg de novetats jugables que tenim per la temporada d’estiu.


CONCURS EL MILLOR JOC DE LA HISTÒRIA


Noves incorporacions a la llista:

Counter-Strike (PC), Half-Life 2 (PC) , Saboteur (ZX Spectrum, C64, Amstrad CPC)

I el rànquing de votacions queda de la següent manera:

3) Tetris
2) Super Mario Bros
1) Guitar Hero

ARIADNA AL LABERINT DE... www.guiavideojuegos.es

Un web divulgatiu dirigit a aquell públic adult que no ha pogut accedir a l’oci digital i que no coneix el món dels videojocs.


ESCOLTA'NS A CATALUNYA RADIO