22 d’ag. 2007

Mama, vull ser programador

Una de les coses que habitualment sento als joves aficionats als videojocs és que volen saber què s'ha d'estudiar per ser un bon programador de jocs.

Em posaré com a exemple, vaig estudiar enginyeria de telecomunicacions però vaig acabar en el món de la informàtica. De fet, qualsevol que s'hi vulgui dedicar ha de tenir en compte dues coses: els bons programadors són persones autodidactes i saben enfrontar-se a problemes "lògics". La seva missió serà reinterpretar situacions humanes en clau "màquina".

A Catalunya encara no existeix una titulació oficial de "programador de videojocs" (tot i que es comencen a sentir rumors), tota la formació continuada que es dóna és en forma de cursos de postgrau o màsters no oficials i habitualment aquests estudis són cars.

Lo més important és adquirir un bon nivell de matemàtiques, sobre tot en l'ànalisi vectorial i l'àlgebra lineal i de Boole. Gairebé tots els jocs actuals són en tres dimensions; no ho sembla, però pel darrera hi ha un munt d'operacions matemàtiques i arbres d'inteligència artificial.

Evidentment, si s'estudia informàtica molt millor, però qualsevol enginyeria té aquestes matèries bàsiques durant seu primer any. Tot i així, ningú no pot pensar que sortirà dominant DirectX o OpenGL, tot això s'aprèn llegint molt, posant-se en contacte amb gent de tot arreu i practicant contínuament.

També faran falta nocions de programació orientada a objectes, de maquinari i programari de baix nivell (assembler, per exemple), i anglès. Per triomfar en aquest món s'ha de llegir molta literatura tècnica i l'anglès és la llengua predominant.

Si encara us hi veieu amb cor, penseu que la informàtica és un món apassionant i apassionat. Estudieu força, feu servir internet i tingueu paciència. És qüestió de temps... i voluntat.

2 comentaris:

Albert Murillo ha dit...

Fantàstic Gustavo,

Sempre m'he considerat un programador frustat, sense mai ser-ho.
Si hagués llegit això als 14, segur que m'hagués plantejat dedicar-m'hi.

Eloi Prieto ha dit...

Mai és tard per començar a aprendre coses com la informàtica. Només fan falta ganes i un ordinador. La resta venen una darrera l'altre.

A intenet hi han webs molt bones amb comunitats molt actives i obertes per apendre qualsevol cosa relacionada amb la informàtica.