9 de gen. 2009

La wii era un accessori de la Gamecube

Bé, per fi s'ha fet públic. El "20 minuts" signa un article que per molts era un no-secret: la Wii era originalment un afegit a la consola Gamecube.


Els directius de Nintendo la van clavar, el màrqueting com déu mana. I els de Sony i Microsoft encara deuen pensar si calia gastar-se tants diners en els 10MB extra d'EDRAM del Xenos, en el xip Cell, en el RSX, en el processador de tres nuclis d'IBM i totes aquestes morterades de diners que es gasten per fer jocs molt similars entre elles.

Ara bé, això també és el que ha privat Nintendo de continuar en aquesta "Guerra de les consoles". Quan jo miro enrere veig la guerra entre Super Nintendo i Megadrive, després entre Playstation y N64, després entre Playstation 2 i la GameCube i ara entre 360 i Playstation 3. On és Nintendo? Fent molts diners amb la Wii i la DS.

p.d.: No té res a veure amb videojocs, però estic enganxat a aquest vídeo. No trobeu que es poden fer moltes paròdies?

2 comentaris:

Albert Garcia ha dit...

Jo tinc un dubte al voltant d'aquest tema.

La data de la patent que comentes és de MARÇ de 2006.

Nintendo va presentar la Wii en societat (comandament i consola) durant el Tokyo Game Show del 2005.

Perquè va patentar-ho tant tard si ja s'havia anunciat la Revolution?

Hummm. Queda clar en qualsevol cas, que la Wii no és res més que una Gamecube reciclada. Però aquesta patent, no l'acabo d'entendre.

Gustavo Benéitez ha dit...

Tens raó, és molt possible que inicialment nintendo pensés en fer un perifèric per pujar de nivell la Gamecube i fabricar només Wii. De fet uns mesos abans de la patent Nintendo ja havia dit que no fabricaria més Gamecube, i jo recordo que aquí la consola va caure fins als 50€.
També és cert que inicialment Nintendo havia anunciat Mario 128 per Gamecube i al final va treure el sunshine només. Miyamoto va dir que eren jocs diferents, i que el "128" volia guardar-lo per tal que ningú li copiés la idea. Al final van anunciar la Wii i es van repensar el perifèric per Gamecube, com Sony està fent amb la retrocompatibilitat de la PS3...